Μια σταγόνα ιστορίας...

Το 1870, εξαιτίας ειδικών κλιματολογικών συνθηκών, αρκετά κοπάδια ψαριών κινήθηκαν στις ακτές του νησιού RE της Γαλλίας. Οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη σήψη των ψαριών είχαν μια μόνο λύση: το θάψιμό τους. Μερικούς μήνες αργότερα βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη. Στα κομμάτια γης στα οποία είχαν θάψει τα ψάρια, οι σοδειές τους ήταν πιο μεγάλες.

O LOUIS ANDRE ANGIBAUD, κάτοικος τότε της περιοχής, συνειδητοποίησε αμέσως τη χρησιμότητα των προϊόντων του ψαρέματος για τη γεωργία και έτσι το 1877, η εταιρεία ANGIBAUD γίνεται γεγονός

Ήδη το 1914, το Guano de poisson εξάγεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πράγμα αξιοσημείωτο για την εποχή εκείνη.

Η Angibaud είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο, η οποία μετατρέπει τα προϊόντα του ψαρέματος σε λίπασμα.

Σήμερα...

Κρατώντας την κεντρική ιδέα ίδια, η Angibaud σήμερα έχει αναπτύξει σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των ψαριών και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής οργανικών λιπασμάτων στην Ευρώπη. Τα εργοστάσια της Angibaud συγκεντρώνουν καθημερινά φρέσκα απούλητα ψάρια από τα λιμάνια της Γαλλίας και εντός 24 ωρών ξεκινάει η διαδικασία επεξεργασίας τους. Η κατασκευή του Guano de poisson είναι μια ελεγχόμενη και πλήρως βιολογική διαδικασία. Η πείρα και η γνώση της Angibaud επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια των διαφορετικών φάσεων επεξεργασίας και εγγυάται την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Η κατασκευή του Guano de poisson χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Κατά την πρώτη φάση, το ψάρι, το οποίο έχει υποστεί άλεσμα και αυτόλυση μετατρέπεται σε πολτό, ο οποίος στη συνέχεια αναμιγνύεται με φυτικές ύλες αναγκαίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακολουθεί η φάση της κομποστοποίησης, η οποία είναι μια βιολογική μετατροπή της οργανικής ύλης σε συνθήκες αερισμού, κατά την οποία έχουμε ελεγχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας.

Μετά από 4 μήνες συνεχών αναμίξεων και ελέγχων της θερμοκρασίας, της υγρασίας και του PH, το προϊόν είναι πια σταθεροποιημένο.

Είναι τα GUANO DE POISSON

Η σύγχρονη λίπανση

Σεβασμός στο περιβάλλον
Απάντηση στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας

Σωστή δόση λιπάσματος
εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων και αφομοίωσής τους από το φυτό.

Άριστη λειτουργία του εδάφους
με βελτίωση των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων του

Ισορροπημένη λίπανση
αναγκαία για μέγιστη παραγωγή και άριστη ποιότητα προϊόντων

Angibaud GUANO DE POISSON

Σέβεται το περιβάλλον
• Οργανική μορφή αζώτου, η οποία δεν εκπλύνεται από το έδαφος
• Φυσικό προϊόν χρήσιμο και στη Βιολογική Γεωργία

Αναβαθμίζει τα αποθέματα του εδάφους και μεγιστοποιεί τη συνεισφορά των χημικών λιπασμάτων
•Άριστη γνώση της πρώτης ύλης και των συνθέσεων κατά τη διάρκεια της διεργασίας της κομποστοποίησης.

Η Επανενεργοποιεί τη βιολογική δραστηριότητα των εδαφών
• Οργανική ύλη από φρέσκο ψάρι, κομποστοποιημένο

Η ισορροπημένη θρέψη του φυτού

•Ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, βιταμίνες, από το θαλάσσιο περιβάλλον σε μια ισορροπημένη φόρμα
•Δευτερεύοντα στοιχεία
• Οργανικό άζωτο με σταδιακή απαλευθέρωση